közfoglalkoztatottak

2021.05.05. 07:02

Térköveznek a zsadányi óvodánál, székelykaput újítanak fel

A startmunka mintaprogram keretében, három projektelemben 83 közfoglalkoztatottnak ad munkát egy éven keresztül a zsadányi önkormányzat, emellett 34-en a hagyományos közfoglalkoztatásban vesznek részt – ismertette Juhász Ferencné alpolgármester.

L. B.

A mezőgazdasági munkák elkezdődtek, konyhakerti és szántóföldi növényekkel egyaránt foglalkoznak. Vetettek, palántáznak. Frissítették a tojójérce-állományt, kétszáz új szárnyas érkezett, valamint tíz bárányt is vásárolnak.

Maguk gyártják a térköveket, amiket majd a bővítés előtt álló óvoda előtti parkolóban raknak le. A mellékutak sárrázóit zúzottkővel rakják le. Hogy rendben legyenek a közterületek, folyamatosan kaszálnak, a parkokban virágosítanak. Az önkormányzati épületek karbantartására is ügyelnek a közfoglalkoztatottak. Ebben az évben a tervek szerint kicserélik a nyílászárókat az egészségháznál, ahol rendbe teszik a kerítést és felújítják a székelykaput is, valamint a mosodánál korszerűsítik a fűtést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában