illegális

2021.05.26. 20:01

Térfigyelő kamera figyeli a tisztaságot Mezőberényben

A közelmúltban mezőberényi civilek számolták fel a 47-es főút Mezőberény és Kamut közötti szakasza mellett található illegális szemétlerakót.

P. G.

Kedden felszerelték a kamerákat a megtisztított részen /Fotó: BMH/

Fotó: Mertz Judit

A Mezőberény Értékeiért Polgári Együttműködés Egyesület programja kedden délután a terület bejárásával folytatódott, illetve térfigyelő kamerát szereltek fel a területen, hogy elejét vegyék az újabb szemetelésnek.

Az eseményen Fábián László, az egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket. Mint megtudtuk, a szervezet az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. Tisztítsuk meg az országot! projektjében nyert el támogatást a célra. A pályázat lehetővé tette, hogy Kamut és Mezőberény közigazgatási határán, a 47-es főút mellett felszámolják az illegálisan felhalmozódott hulladékot, mentesítsék a szeméttől ezt a részt. Emellett a kihelyezett kamera segítségével lehetőség nyílik a megtisztított terület megfigyelésére, a jogellenes hulladéklerakás megelőzésére.

Kedden felszerelték a kamerákat a megtisztított részen /Fotó: BMH/

Mint arról korábban beszámoltunk, április végén a mintegy harminc résztvevő két nagy hűtőt, képcsöves tévét, vélhetően étkezésből és disznótorokból származó csontokat, rengeteg építési törmeléket és persze kommunális hulladékot szedett össze. Minden szemétfajtát konténerbe raktak, majd a megfelelő helyre szállítottak. A keddi bejáráson a területet jó állapotban találták az egyesület tagjai, a résztvevők.

Török Tamás, a mezőberényi polgármesteri hivatal munkatársa a kamera működéséről, megelőzésben betöltött szerepéről számolt be.

Siklósi István polgármester a civil szervezeteknek a város életében betöltött szerepét emelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában