vízi túrázás

2021.05.15. 21:14

SUP-ra szálltak, kajakoztak, kenuztak Tarcsán

A vízi túrázást és a kajak-kenu sportot népszerűsítő programot szervezett a Békési Kajak-Kenu Club, illetve a Körös Kajak Sportegyesület a Vajda Attila Regionális Akadémiával együttműködésben szombaton délután a köröstarcsai kishajó-kikötőben.

P. G.

– A rendezvényt több cél mentén hívtuk életre. Egyrészt szerettük volna megmutatni az érdeklődőknek, hogy a Körös milyen kiváló terepet biztosít a túrázásnak és a szabadidős vízi sportoknak. Ugyancsak szerettük volna a helyi és a környékbeli fiatalok figyelmét felhívni a kajak-kenu sportra, bízva abban, hogy lesznek, akik később majd az edzésekre is részt vesznek – nyilatkozta hírportálunknak Dobi István.

Látványos programot szerveztek a köröstarcsai kikötőben

A Békési Kajak-Kenu Club elnöke elmondta, az esemény egy bemutató edzéssel kezdődött, majd az érdeklődők ki is próbálhatták a különböző sporteszközöket, a túrakajakokat, túrakenukat és az egyre népszerűbb SUP-ot. A SUP egy szörfdeszka, amin speciális evezővel hajtják magukat. A szervezők egy ügyességi szlalom pályát is kialakítottak, amit ugyancsak ki lehetett próbálni.

Mint megtudtuk, sok felnőtt is kilátogatott a programra, akik elsősorban a túrázási, a szabadidős lehetőségre voltak kíváncsiak, és szívesen is ültek hajóba. Az edzőkkel tehettek egy kört a folyón, evezhettek, a szakemberek megmutatták az érdeklődőknek, hogy miként kell helyesen fogni a lapátot, hogyan lehet közlekedni legjobban a hajókkal. A gyerekek ugyancsak kipróbálhatták a sportág teljes vertikumát.

Lipcsei Zoltán, Köröstarcsa polgármestere – aki egy teszthorgászatból érkezett a rendezvényre – kiemelte, nagyon fontosnak tartja, hogy felkeltsék az érdeklődést a sport, a túrázás és a persze a helyi lehetőségek iránt. Kifejtette, a kikötőben folyamatosan fejleszt az üzemeltető, a kajakosokra és a kenusokra is odafigyelnek.

A településvezető kiemelte, a felnőtt korosztályból is sokan ellátogattak a szombati eseményre, akik főként a túrázás vonz a Körösökre. Pankotai Gábor kajak világbajnok és Madarász Karola ebben komoly segítséget nyújtott. Lipcsei Zoltán hangsúlyozta, bízik abban, hogy sok fiatal választja majd a vízi sportokat és ismeri meg a természeti szépségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában