segítség

2021.05.04. 07:59

Összefogás Békésen: ágyakkal segítik az otthoni ápolást

Ágyakkal segítik az otthoni betegápolást Békésen – tájékoztatta hírportálunkat a Szent Lázár Alapítvány. A Békési Hetednapi Adventista Egyház és az alapítvány fogott össze a jó ügy érdekében, és szerzett be három ágyat, amelyeket olyan helyi családokhoz juttatták el, ahol tudják vállalni a beteg ember otthoni ápolását, de a tárgyi feltételek nincsenek meg hozzá.

P. G.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Apáti-Nagy Lajos GA-Pix Fotó Kft.

Kovács Ildikó, a Szent Lázár Alapítvány igazgatója elmondta, a kezdeményezés ötletgazdája kuratóriumi elnökük, Kovács Istvánné, hozzá hasonlóan többen is személyes indíttatásból álltak az akció mellé.

– Alapítványunkat elsősorban megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató szervezetként ismerik, de egyik további fő tevékenységünk közé tartozik orvosi eszközök beszerzése is. Szívügyünk, hogy segítsük az egészségügyet is – tette hozzá a szakember. Kiemelte, elsősorban helyben teszik ezt, de például a szegedi klinikának is szereztek már be betegágyat.

Az egyik beszerzett betegágy mellett Kovács Ildikó, Simon Csaba adventista lelkész, Jantyik Ágota, az otthonellátást végző Home-Care Bt. ügyvezetője és Kovács Istvánné /Fotó: ifj. Apáti-Nagy Lajos/

Kovács Ildikó hozzátette, kuratóriumi elnökük, Kovács Istvánné volt az, aki Békésen az otthonápolás elindításában fontos szerepet vállalt. Az otthonápolást egyébként gyakran keverik a házi segítségnyújtással. Előbbi kifejezetten a betegek megsegítésére, kötözésekre, gyakran súlyos betegek ellátására irányul.

Az egyik ágyat a helyi otthonápolási szolgálatnak adták át használatra. A háziorvosok és a betegek vagy hozzátartozóik Felegyi Tünde koordinátort kereshetik, amennyiben az otthoni betegápoláshoz jól felszerelt betegágyra lenne szükségük. A Szent Lázár Alapítvány vállalta az ágyak kiszállítását a rászoruló családokhoz olyan helyzetekben, ahol a család ezt nem tudja megoldani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában