kórház

2021.05.11. 14:07

Jelentősen lerövidül a diagnosztizálás Orosházán

Négy vérgáz ionanalizátor érkezett a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetbe, az új eszközök használatával pedig jelentősen lerövidül a diagnosztizálás.

Cs. I.

A készülék egy kevéske levett vérből határozza meg a páciens oxigén-, sav-bázis-, metabolit- és elektrolit paramétereit. Mivel a működtetésük nem igényel laboratóriumi hátteret, így a levett vérminta a vérvétel után közvetlen a beteg közelében elhelyezett készülékbe kerül.

Az SBO-n végeznek vizsgálatot az egyik készülékkel /Fotó: Melega Krisztián/

Egy perc után már nyomtatásban láthatók a mért és a számított paraméterek. Így jelentősen felgyorsul a diagnosztizálás folyamata. A beteg hamarabb megkaphatja az állapota stabilizálásához, illetve javulásához szükséges beavatkozásokat, gyógyszereket.

Az analizátorok az intenzív osztályokra, a COVID betegeket ellátó non invazív lélegeztetési egységbe és a Sürgősségi Betegellátó Osztályra (SBO) kerültek. Az új eszközöket állami beszerzés keretében, a koronavírus-világjárvány elleni védekezés kapcsán az Országos Kórházi Főigazgatóság biztosította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában