kompetenciamérés

2021.05.26. 14:54

Felmérték a képességeiket a csabai diákoknak is

Országos kompetenciamérésen vettek részt szövegértésből és matematikából szerdán a hatodik, nyolcadik és tizedik évfolyamos tanulók.

L.B.

Fotók: Jankay iskola

Tirjákné Prisztavok Ágnes igazgató elmondta: a békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola hatodikosai és nyolcadikosai nagy izgalommal készültek most is a megmérettetésre, annál is inkább, mivel ez az év sem volt hagyományosnak mondható. A pandémia miatt a tanév egy részében digitális oktatás zajlott.

A Jankay tanulói rendre átlag felett teljesítenek

Hozzátette: a diákok elmondása szerint a szerdai kompetenciamérés feladatai nem okoztak meglepetést a számukra, hiszen felkészültek voltak, a korábbi évek mérései alapján sokat gyakoroltak, igyekeztek tudásuk legjavát adni. A nehézséget inkább a feladatok mennyiségében látták.

Fotók: Jankay iskola

– Több tanév elemzése alapján is látható, hogy a Jankay tanulói rendszerint magasan az országos átlag felett teljesítenek mindkét műveltségterületen – folytatta. Az igazgató elmondta: bíznak abban, hogy folytatják a korábbi évek eredményeit, hiszen a pedagógiai hozzáadott érték alapján többször volt a Jankay az ország legjobb száz intézménye között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában