Koronavírus Békésben

2021.05.12. 18:16

Barátaival együtt kapja meg az oltást Balázs

A 16 éves orosházi Németh Balázs regisztrált a koronavírus elleni oltásra. Szülei (édesanyja a mentőszolgálatnál dolgozik, édesapja tűzoltó) is példát mutattak neki.

Cs. I.

A középiskolással arról beszélgettünk, téma-e diáktársai között az oltás. Elárulta, sokszor felvetették már a kérdést kortársaival. Amióta járhatnak iskolába, jobb a kommunikáció is.

– Ha megkapom a védőoltást, kinyílik előttem a világ. Sokáig voltunk online, itt az ideje, hogy kedvteléseinknek is élhessünk. Eljuthatunk gondtalanul olyan helyekre, ahova eddig nem volt lehetőségünk. Én a barátaimmal konditerembe szeretnék menni, de az iskolán kívüli találkozásainkat is biztonságosabbá teszi majd, ha tudjuk, a védőoltással megelőzhetjük a fertőzés okozta nagyobb bajt – mondta határozottan a diák.

Németh Balázsnak szülei mutattak példát

Arról is beszélt, hogy szülei (édesanyja a mentőszolgálatnál dolgozik, édesapja tűzoltó) az elsők között megkapták a vakcinát. Ez is jó példa számára.

Terveznek nyaralást, ha neki is lesz védettségi kártyája, nem lehet akadály, hogy eljussanak Görögországba. Balázs több osztálytársával csütörtökön kapja meg a vakcinát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában