meglepetés

2021.04.20. 11:55

Több mint száz nárciszcsokor került békési padokra

Több mint száz nárciszcsokrot helyeztek el a napokban Békés pihenőpadjain egy üdvözlő üzenettel. A gesztus sokak számára okozott kellemes meglepetést, és hamarosan kiderült az is, hogy kik lepték meg a helyieket ezen a különleges módon.

P. G.

qrf

Moldován-Garas Helga, a Gál Ferenc Egyetem Technikum, Szakképző Iskola igazgatója hírportálunknak elmondta, intézményük készítette a meglepetést.

– Tankertünkben a gyümölcsök és a zöldségek termesztése mellett nárciszok is nyílnak. Rengeteg szép virágunk van, amit nagyon szerettünk volna megosztani a város lakóival – mondta hírportálunknak az igazgató. – Éppen ezért több mint száz csokrot állítottunk össze, amelyeket egy-egy üdvözlőkártya kíséretében Békés pihenőpadjain helyeztünk el, bízva abban, hogy a nárciszok kellemes hangulatot kölcsönöznek majd azok lakásában, házában, akik hazaviszik.

Nem titkolt célunk volt az is, hogy a kezdeményezéssel felhívjuk a figyelmet a fenntarthatóság fontosságára, az intézményünkben ezen a héten zajló fenntarthatósági témahétre. Nagyon sok kedvező visszajelzést kaptunk a virágok miatt, örülünk, hogy a békésiek jól fogadták a gesztust.

A fenntarthatósági témahéttel kapcsolatban Moldován-Garas Helga elmondta, a digitális oktatás miatt idén online térben tarják azt meg. Az iskola honlapjára interkaktív képeslapot helyeztek ki, amihez bárki hozzáférhet. Hasznos ismereteket, információkat olvashatnak a látogatók, ahogy online játék és filmajánló is elérhető. Pedagógusaik, szakembereik az osztályfőnöki és a szakmai órákba egyaránt beépítették a fenntarthatóság témáját, az országos programsorozat három fő tematikáját, a zöld gazdaságot, az erdőket, a fenntartható közösségeket. Valamennyi szakmai anyagot egyébként a szakképző tanárai állították össze.

Amolyan nulladik programként az intézmény tankertjében száztíz gyümölcsfát ültettek el a fenntarthatósági hét keretében.

– Terveink szerint, az iskola többi gyümölcsfáihoz hasonlóan, a természetes, ökológiai irányelveket követve gondozzuk és ápoljuk majd a növényeket – tette hozzá az igazgató. – A megtermett gyümölcsöket jórészt az iskolában használjuk fel. A telepítés egyik fontos üzenete az, hogy kertjeinkben, a házunk körül ültessünk minél több gyümölcsfát, ismerjük meg a gyümölcstermesztés örömeit, bővítsük ez irányú tudásunkat, mert növényeket gondozni jó és hasznos elfoglaltság. A másik, hogy fogyasszunk minél több saját termesztésű, ismert származású és sokféle gyümölcsöt az egészségünk megőrzése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában