Békés megye

2021.04.29. 10:33

Segítik a falvak civil szervezeteit

Immár benyújthatják a Falusi Civil Alap kiírásaira a pályázataikat a kistelepülések civil szervezetei.

L. B.

A közel 5 milliárd forintos keretből a falvakban működő egyesületek, alapítványok idén is négy célra pályázhatnak. Ingatlanberuházási, -felújítási támogatás esetében 6 millió, gépjárműbeszerzési támogatás tekintetében 5 millió, eszközbeszerzés és programszervezési támogatás esetében pedig legfeljebb 2-2 millió forint igényelhető – ismertette Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

Elmondta, tavaly is sikeresen pályáztak az 5000 lélekszámúnál kisebb települések a Békés megyei 1. számú választókerületből, hiszen 31,6 millió forintot nyertek el. Hozzátette: a civil szervezeteket a Falusi Civil Alap mellett a NEA-pályázatok is segítik. Az idén felhasználható támogatásokra tavaly ősszel jelentek meg a pályázatok, amelyeket már el is bíráltak. Az előző évi 7,7 milliárd forinthoz képest ezúttal 9,3 milliárd forintra pályázhattak. A tavaly őszi NEA-pályázatokon a Békés megyei 1. számú választókerületből 89 sikeres pályázó összesen 81,6 millió forintot nyert működésre, szakmai programokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában