Koronavírus Békésben

2021.04.09. 15:12

Örült az orosz vakcinának a szarvasi kabinetvezető

Petneházi Andrea Szputnyik V vakcinát kapott. Gyermekkori tapasztalatai miatt örült ennek az oltóanyagnak.

V. E.

Petneházi Andrea, a szarvasi polgármesteri hivatal kabinetvezetője bő egy hete vette fel a Szputnyik V vakcinát az orosházi oltóponton, ahová kollégáival együtt érkezett telekocsival, természetesen a járvány miatt szükséges óvintézkedéseket betartva.

Beszámolója szerint oltakozása problémamentes volt, az oltóponton gyorsan haladtak, s rendkívüli szervezettséget is tapasztalt, ami nagyon megnyugtató volt számára.

Másnap persze jelentkeztek nála oltás utáni tünetek, de csupán némi fejfájás, hőemelkedés, hidegrázás, fáradtság és karfájás erejéig. A felsoroltakból egyik sem volt erős, és nagyon hamar, már a húsvéti ünnepekre el is múltak.

Petneházi Andrea, a szarvasi polgármesteri hivatal kabinetvezetője

A kabinetvezető elmondta, fontos volt neki az oltakozás, hiszen az ő családjában is vannak idős, illetve magasabb kockázati csoportba tartozó emberek. Hozzátette, szűk hozzátartozói köréből szinte mindannyian megkapták már a koronavírus elleni vakcinát, és mondhatni ahányan vannak, annyifélét vehettek fel, de mindannyian problémamentesen.

Hangsúlyozta, véleménye szerint vidéken teljesen másként viselik az emberek a koronavírus-járványt, ezáltal az oltakozási kedv is más. Hiszen egy kisebb településen sokkal inkább megérinti az embereket a betegség, mert sok ismerősnél látja annak komolyságát közelről, a nagyvárosokban pedig az emberek távolabb élnek egymástól, így kevésbé is szembesülnek azzal, hogy mit tud tenni a másikkal ez a fertőzés.

Végül visszatérve a Szputnyik V vakcinára elmondta, örömmel és bizalommal fogadta azt, hiszen egy bevált oltóanyagról van szó. Tapasztalatai szerint a többi orosz oltás is jól működik, hiszen még ő is abba a korosztályba tartozik, aki gyermekként azt kapta. Hozzátette, a működőképesség pedig most is bebizonyosodott, hiszen a mellékhatások megjelenése az immunválasz kiváltását jelentette nála.

Majd hangsúlyozta, biztos abban, hogy jót cselekedett az oltakozással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában