Békéscsaba

2021.04.19. 07:27

Krízis idején is kövessük a céljainkat!

Az újrakezdésről, az élet „apró csodáiról”, az emberi kapcsolatok fontosságáról beszélt Péter Szabó Szilvia egy online megtekinthető előadásban, melyet a Békéscsabai Médiacentrumból közvetítettek nemrégiben.

V. N.

Az Egyensúly AE Egyesület és a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. közreműködésével létrejött programmal a szervezők különösen a fiatalok számára szerettek volna példát mutatni. Úgy fogalmaztak: krízishelyzetekben is muszáj követnünk céljainkat, álmainkat, tudnunk kell felállni a padlóról, és akár más formában, máshol, ha szükséges, de újra kell kezdeni.

Péter Szabó Szilvia online előadást tartott /Fotó: BMH/

Péter Szabó Szilvia a beszélgetés alatt elmesélte élete mélypontját is: szavai szerint, amikor a NOX 17 éve berobbant, a sikert nagyon nehezen kezelte. Ráadásul ebben az időben nyerték meg a Dalnokok ligáját, ami országos ismertséget hozott számukra, majd ezután jött a Százszor ölelj még! című daluk, amikor volt, hogy nyolc fellépést is bevállaltak egy nap. Abban az évben – 2004-ben – összesen 400 koncertjük volt. Gyakorlatilag az autóban éltek, de elmondása szerint mindezt imádta.

A NOX sikerei csúcsán aztán egy váratlan döntést hozott. Egy magánéleti válság miatt elhagyta az országot, mindent felszámolt, és egy 20 kilós bőrönddel elutazott Ausztráliába. Nyelviskolába ment, ahol angol nyelvet tanult, két évet töltött ott, majd mielőtt hazatért volna, tett egy kis kitérőt Angliába. Elkezdett magyar közösségekbe járni, énekelni, lassan kezdett nyitni, aztán egyre többet jött Magyarországra koncertet adni, és többet volt már itthon, mint külföldön. Majd hazaköltözött, férjhez ment, és született egy kislánya, aki most négy és fél éves. Elárulta, a pandémia alatt a család és a festés tölti fel, szeret női fejet drapériával ábrázolni, ami egyébként a legnehezebb, képeit pedig várhatóan ki is állítják majd.

Péter Szabó Szilvia elmondta még egyebek mellett, miszerint missziójának tekinti, hogy tartsa az emberekben a lelket, és mint megjegyezte: a magyarok, ha sétálnak, lehorgasztják a fejüket. – Sétáljunk emelt fővel, mosolyogjunk, a mosoly ugyanis láncreakciót indít el – tanácsolta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában