Magyar Falu Program

2021.04.20. 07:44

Közösségi térre is kell forrás Nagyszénáson

A Magyar Falu Program keretében tavaly megvalósított sikeres óvodai beruházást követően az önkormányzat idén is pályázik. Nyemcsok János polgármester elmondta, három elképzelésükhöz keresnek forrásokat.

Cs. I.

– A gondozási központ, valamint a központi orvosi rendelő épülete – ahol három háziorvos, fogorvos, gyermekorvos és a védőnők dolgoznak – megérett a felújításra. Szeretnénk közösségi térként funkcionáló ingatlant is átalakítani. Erre a célra a Szabadság utca 5. szám alatti, volt iskola épülete kiváló. Ott kapnának helyet a civilek, ott volna hely a falumúzeumnak is – sorolta a település vezetője. A hagyományőrzés keretében már rengeteg kincset, értéket összegyűjtöttek, minden raktárban várja, hogy méltó kiállítási helyre kerüljön.

Nyemcsok János szerint számos tennivaló akad /A szerző felvétele/

A nagyközség legnagyobb foglalkoztatója a Toolex Kft. A telephelynél lévő Károlyi utca gyűjtőút. Jelenleg szilárd burkolata van, állapotának javítása azt a célt is szolgálná, hogy az önkormányzat tovább növelje a beruházási kedvet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában