légi tankolás

2021.04.11. 07:13

Katonai gépek randevúztak Orosháza légterében

Négyezer méter magasságában légi tankolást hajtottak végre szombaton délután a város légterében – számolt be róla a helyi hírportál, az oroscafe.hu.

beol.hu

Fotó: Shutterstock

Mint az az oroscafe.hu cikkéből kiderül, Orosháza-Kondoros-Szarvas légterében légi tankolást hajtottak végre, három gép vett ebben részt, egy Boeing KC-135R Stratotanker légiutántöltő-repülőgép és két Lockheed MC 130J Herkules szállítógép.

Ahogy a helyi hírportál írja, ez utóbbi gépek az angliai Mildenhall légibázison állomásoznak, akárcsak a 351. légi utántöltő század, ezt a légibázist az angol királyi légierő és az amerikai légierő közösen használja. Az MC130-as szállítórepülőket a Különleges Műveleti Parancsnokság használja, és a szállítórepülők maguk is nagyon különlegesek, hiszen főként gyors reagálású csapatok átdobására és légi utántöltésre használják őket.

A Boeing KC-135R Stratotanker légiutántöltő-repülőgép /Fotó: shutterstock.com/

A szombati gyakorlatozás során a németországi Ramsteinből indultak el, és miután térségünk felett megtörtént a légi tankolás, a romániai Konstancába mentek tovább és ott szálltak le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában