program

2021.04.26. 14:51

Ajándékot adtak a Méhek napja alkalmából Orosházán

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület évekkel ezelőtt, április 30-án megszervezte a Méhek napja programot.

Cs. I.

Az volt a cél, hogy tavasszal, amikor zsongnak a méhek a gyümölcsfákon, a virágokon, felhívják a figyelmet a szorgos kis rovarokra. Nap mint nap találkoznak velük az emberek, de a természetben betöltött szerepükre, védelmükre kevesen gondolnak. A magyar méhészek a világon elsőként hívták fel a figyelmet a beporzók, azon belül a mézelő méhek védelmére egy róluk szóló nap létrehozásával.

A mézkirálynő egy virágzó fa alatt adta át a csomagot Dancsó Zsombor Péternek és Ördög Janka Noéminek /A szerző felvétele/

Az Orosháza Város és Körzete Méhész Egyesület e jeles nap alkalmából, a diák mézkirálynő segítségével idén mézes, virágmagos csomagokat vitt elsőként az evangélikus, majd a Vörösmarty iskolákba és az Uzsoki óvodába. 2021-ben nem lehet mézet kóstoltatni rendezvényeken, így viszont a gyerekek megízlelhetik uzsonnázás közben a mézeket. A kapott virágmagok elvetésével ők is segíthetik a méheket. Olajos Szandra mézkirálynőt a Székács iskolában Ördög Janka Noémi és Dancsó Zsombor Péter várta, ők vették át a méhészek adománycsomagját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában