Békéscsaba

2021.04.17. 09:46

A vegyeskarnak és a kertbarátoknak adott át Köszönet-díjat Herczeg Tamás

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő létrehozta a Köszönet-díjat, amit a minap adott át két civil szervezetnek Békéscsabán.

L. B.

– A közösségek nagyon sokat tudnak hozzátenni egy-egy település életéhez, és lehetőségeimhez mérten támogatom ezeket a civil szervezeteket. Az elmúlt egy év nagyon nehéz volt, ezért tisztelet illeti azokat, akik összetartották közösségeiket. Ennek a munkának az elismeréseként hoztam létre a Köszönet-díjat, amivel magam is meg szeretném köszönni, hogy népművelőként évtizedeken keresztül együtt dolgozhattam száznál is több közösséggel – közölte Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

Fotók: CSAKK

Elmondta: a minap a korábbi munkahelyén, a Csabagyöngye Kulturális Központban adta át a Köszönet-díjat és az azzal járó 40-40 ezer forintos támogatást a Békéscsabai Bartók Béla Vegyeskarnak, valamint a Lencsési Közösségi Ház berkein belül működő Mohácsy Mátyás Kertbarát Körnek.

Herczeg Tamás adta át a kertbarátok elnökének és alelnökének, Erdei Lajosnak és Tóth Sándornak a Köszönet-díjat

A vegyeskar az általa is szervezett Tavaszi fesztiválnak évről évre fontos szereplője volt, és az elmúlt évben a járvány ellenére online formában is dolgoztak a tagjai. A kertbarátok pedig bizonyítják, hogy lakótelepi környezetben is lehet olyan munkát folytatni, ami közel viszi az embereket a természethez, és erősíti a szép, rendezett környezet iránti igényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában