Koronavírus Békésben

2021.03.05. 17:58

Sokan kerestek FFP2 maszkot Békésben is

A csütörtöki kormányinfón jelentették be, hogy szigorodnak a maszkhasználat szabályai. Bár arról nem volt szól, az interneten tévesen elterjedt, hogy FFP2-es maszk kell majd bizonyos üzletekben, így itt is elkezdték felvásárolni.

B. O.

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Az interneten viszonylag gyorsan elterjedt, hogy hasonlóan néhány külföldi példához, kizárólag az FFP2-es maszkot fogadják majd el egyes helyeken, például üzletekben, ügyintézésnél. Erről azonban a kormányinfón nem beszéltek, és később sem született ilyen előírás.

Ennek ellenére a FFP2-es maszkok felvásárlása megindult, már csütörtök délután azt lehetett olvasni, hogy emiatt csak többszörös áron lehetett hozzájutni a védőeszközhöz.

Pénteken az általunk hívott gyógyszertárakban már nem volt ilyen FFP2-es maszk, a gazdaboltok szintén kifogytak, de az egyik csabai barkácsáruházban még elérhető volt az egyik típus reggel. Ahol kifogyott, ott azt mondták, hogy a termék beszerzés alatt áll. Arra a kérdésre, hogy mikor lesznek újra készletek, jellemzően azt a választ kaptunk, hogy folyamatos a beszerzés, és általában a megrendelés után néhány napon belül érkezik áru.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában