Koronavírus Békésben

2021.03.30. 19:01

Nincs koronavírusos a csabai idősek otthonaiban

Nincs koronavírusos beteg a békéscsabai bentlakásos szociális intézményekben – adta hírül Szarvas Péter polgármester.

Fotó: Szarvas Péter Facebook-oldal

- A békéscsabai egészségügyi és szociális intézmények vezetőivel tartottam megbeszélést ma reggel az aktuális járványhelyzetről – " target="_blank" rel="noopener noreferrer">írta Facebook oldalán Szarvas Péter. Mint fogalmazott, az intézmények vezetőitől továbbra is szakszerű feladatellátást és odafigyelést kért.

Fotó: Szarvas Péter Facebook-oldal

Az intézményvezetők tájékoztatták arról, hogy a biztonságos működés feltételei adottak, rendelkeznek kellő mennyiségű védőfelszereléssel. A bentlakásos szociális intézményekben a lakók jó általános állapotban vannak, nincs koronavírusos beteg. A személyes látogatás szigorú szabályok betartása mellett megengedett, több hozzátartozó él is a lehetőséggel. Szerdán a bentlakásos szociális intézményekben és a hajléktalanszállón megkapják azon ellátottak és dolgozók is az első oltást, akik korábban valamilyen okból nem regisztráltak.

A bölcsődék működése folyamatos, de az adatokból az látszik, hogy a szülők 60-70 %-a dönt úgy, hogy bölcsődébe viszi gyermekét.

- A háziorvosok közreműködésével az oltási tervnek megfelelően zajlik a regisztráltak oltása a háziorvosok rendelőiben, illetve a kórházi oltópontokon. A háziorvosok munkáját jelenleg 9 védőnő is támogatja. Az önkormányzat továbbra is segítséget nyújt a szépkorúak oltópontokra, illetve az otthonukba szállításához, valamint segédkeznek az oltakozás adminisztrációjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában