Koronavírus Békésben

2021.03.04. 14:55

Jelentősen növekedett a betegek száma Szarvason

A szarvasi háziorvosok tájékoztatása szerint az elmúlt egy hétben jelentősen megnövekedett a covid-19 gyanús esetek, és ezzel együtt a bizonyítottan pozitív esetek száma – tette közzé Facebook oldalán Babák Mihály, Szarvas polgármestere.

B. O.

A közlemény szerint összesen 72 alkalommal kértek mintavételt, ebből 32 már bizonyítottan pozitív, és sokaknak még nincs eredménye. A kórházban lévő betegek száma is nőtt, ismereteik szerint 10 szarvasi szorul pillanatnyilag intézményi ápolásra, ketten pedig elhunytak az elmúlt egy hétben a kór miatt. A gyerekek körében 9 mintavétel történt amiből nem lett pozitív egyetlen sem. A közleményben a háziorvosok arra kérnek mindenkit hogyha nem regisztráltak eddig tegyék meg, oltakozzanak, mert csak így lehet megállítani a vírus terjedését.

– Nálunk is növekszik a megbetegedések száma, kérek mindenkit legyen nagyon óvatos és megfontolt. Vigyázzunk magunkra és egymásra, tartsuk be a szabályokat – hívta fel a figyelmet a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában