Koronavírus Békésben

2021.03.10. 15:54

Hat szarvasi hunyt el koronavírusban

Az elmúlt egy hétben megnövekedett a koronavírusos betegek száma Szarvason is – tájékoztatta a lakosságot szerdán Babák Mihály polgármester.

V. E.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

A háziorvosok beszámolója szerint 109 mintavételt kértek a településen, amik közül 62-nél már beigazolódott a fertőzöttség, de több eredményre még várnak.

Kórházba kilenc szarvasi került Covid-19 vírus miatt, illetve hatan elhunytak a fertőzés által okozott betegségben, vagy annak szövődményeiben.

A helyi védőnők egy koronavírusos csecsemőről tudnak, aki tünetmentes, gyermekorvosaik pedig tíz mintavételt kértek, amikből eddig nem lett pozitív eredmény, de néhány elvégzésére még várnak.

A városvezető a fentiek alapján kéri a lakosság tagjait, hogy fokozottan vigyázzanak egymásra, kerüljék a személyes találkozásokat, és aki még nem tette meg, regisztráljon a védőoltásra. Végül kiemelte, minden háziorvosuk részt vesz a védőoltások beadásában, a hét minden napján, a rendelés mellett, ezért kéri a pácienseket, hogy csak indokolt esetben keressék őket, ezzel is segítve a védekezésben nyújtott munkájukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában