akció

2021.03.14. 18:07

Gyermekekért gyűjtik az olajat Lőkösházán

Használt sütőolajjal segíthetik a szülők a Lőkösháza gyermekintézményeit, a bölcsődét, az óvodát és az általános iskolát. Szűcsné Gergely Györgyi polgármester elmondta, idén januárban tájékoztatták a lakosságot arról, hogy hamarosan kiépül a rendszer a településen. Most ez megtörtént, és sokan tartják fontosnak a környezetvédelem ügyét, valamint a jótékonyságot. Egyre többen helyezik ki a használt zsiradékot az erre szolgáló edényekbe az önkormányzat és napközi konyha udvarán.

Ny. L.

– Minden kilogramm begyűjtött sütőzsiradék átvételi árából 25 forinttal támogatjuk a lőkösházi gyermekeket az Egészséges Ifjúságért Alapítvány révén – hangsúlyozta Szűcsné Gergely Györgyi. – Ennek a szelektív gyűjtési formának a bevezetésével még többet tehetünk lakókörnyezetünk szennyezése ellen.

Szűcsné Gergely Györgyi is a gyűjtőedénybe rakja a használt olajat. Jó érzéssel tölti el, hogy ilyen módon is segíthet /Fotó: BMH/

A most megnyílt lehetőség egy olyan hiánypótló szolgáltatás, mely révén a lőkösházi családok biztonságosan helyezhetik el ezen veszélyes hulladékot – tette hozzá Szűcsné Gergely Györgyi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában