Koronavírus Békésben

2021.03.31. 13:48

Felelősségteljes viselkedésre ösztönöz Komáromi István

Komáromi István is megkapta a kínai vakcina első adagját. A békéscsabai Andrássy Gyula gimnázium tanára sajnálatosnak tartja, hogy sokan nem, vagy hanyagul hordják a maszkot, nincsenek tisztában azzal, mi a különbség egy akár halálos kimenetelű, agresszív vírus és egy védőoltás elenyésző kockázata között.

N. Sz.

Fotó: ELOD MOLNAR

– Tanárként is megdöbbent, hogy még mindig akad vírustagadó, oltásellenes – emelte ki, hozzáfűzve, volt tágabb környezetében olyan, aki a halálos ágyán kérte, hogy mindenki oltassa be magát, mert annál borzasztóbb nincs, mint amit a Covid okoz. Komáromi István hangsúlyozta: nőnie kell az oltási hajlandóságnak, mert más megoldás nincs. Négy unokája miatt is aggódik, hiszen érzékelhető, a vírus alakváltozásai, mutációi során új támadási felületeket keres.

– Fontos, hogy az idősek is értsék, megértsék, a vakcina nem nyújt azonnal védettséget, 2-3 hétnek el kell telnie, s azután is vigyázni kell, mert az immunis is fertőzhet – emelte ki lapunknak. Hangsúlyozta, rossz érzés látnia, amikor fiatalok csoportosulnak, hisz’ később nekik is lehetnek komoly egészségügyi problémáik, akkor is, ha tünetmentesen esnek át a fertőzésen. Úgy véli, jelenleg el kell fogadni a szociális kapcsolatok csökkentését, valamint a kötelező maszkviselést, mert a vírus terjed, szabadtéren is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában