kelengye

2021.03.18. 16:06

Csabai kismamák kaptak csomagot

Gyermeküket egyedül nevelő édesanyák számára felajánlott babamama kelengyecsomagokat adtak át csütörtökön, a városháza dísztermében. Mint elhangzott, az adományokat a Megyei Jogú Városok Szövetségének közreműködésével, a helyi védőnők segítségével osztják szét a megyeszékhelyen.

V. N.

20210317 Békéscsaba Kelengyecsomag Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében tisztelettel meghívom szerkesztősége munkatársait a március 18-án megrendezésre kerülő sajtónyilvános eseményre, ahol sor kerül egy az országban egyedülálló babamama CSOMAG kelengyecsomagok szétosztására a babamamatudakozó.hu jóvoltából Békéscsaba városában is. Sajtótájékoztató időpontja: 2021. március 18. (csütörtök), 9.00 óra Helyszín: a Polgármesteri Hivatal díszterme Az eseményen részt vesz: Varga Tamás, Békéscsaba Megyei Jogú Város alpolgármestere Huber Katalin, babamamatudakozo.hu tulajdonosa Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

Huber Katalin, a Babamamatudakozo.hu tulajdonosa kiemelte, az önkormányzatokkal együtt évek óta segítik a családokat, a jelenleg több mint húsz termékből álló csomaggal. Hozzátette, az elmúlt évi akciójuk az újszülött gyermekkel magára maradt édesanyákért sikeresen zárult: több mint kétmillió forintot sikerült összegyűjteni. Ezekből az adományokból juttatják el az érintetteknek a csomagokat.

Varga Tamás a csomagot Huber Katalintól vette át /Fotók: Imre György/

– Magyarországon jelenleg minden tizedik újszülött gyermek megy úgy haza a kórházból, hogy nem várja apuka. Szeretnénk az édesanyákat bátorítani, hogy egy gyermeket egyedül vállalni nem szégyen, és igenis legyenek büszkék magukra, hogy megpróbálnak helytállni ebben a csodálatos, ámde embert próbáló időszakban – hangsúlyozta.

Varga Tamás, a város alpolgármestere úgy fogalmazott, örömmel csatlakoztak a programhoz, a város ugyanis nagy hangsúlyt fektet a családok támogatására. Elmondta, tavaly 274 újszülött kapott Csaba Baba életkezdési támogatást, a program indulása óta pedig közel kétezer békéscsabai újszülött családja részesült gyermekenként több mint 40 ezer forint támogatásban.

Az alpolgármester beszélt a közelmúlt és a jelen fejlesztéseiről is, kiemelve többek közt a védőnői szolgálat új épületének kialakítását, korszerűsítését, de a városszerte zajló bölcsődei és óvodai felújításokat, férőhelybővítéseket is említette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában