Koronavírus Békésben

2021.03.01. 13:47

Szennyvíz: emelkedhet a csabai fertőzöttek száma

Békéscsabán jelentős mértékű a szennyvízben az örökítő anyag emelkedése, így az elkövetkező napokban növekvő fertőzési adatokra lehet számítani.

beol.hu

Fotó: Barkovics Veronika

A 8. héten országos átlagban ismét nőtt a szennyvízminták átlagos SARS-CoV-2 koncentrációja. A szennyvízmintákban Békéscsabán, Budapesten, Kecskeméten, Pécsett és Szekszárdon tapasztaltak a tudósok emelkedést, amíg Zalaegerszegen csökkenő a tendencia.

Alacsony koncentrációt már csak Eger és Zalaegerszeg esetében mértek, azonban a budapesti északi és déli szennyvíztisztító mintájában, Székesfehérváron és Szekszárdon az átlagosnál magasabb, emelkedett a koncentráció.

Az eredmények is megerősítik, hogy a járvány harmadik hullámának felszálló szakaszában vagyunk, ezért fordítsunk fokozott figyelmet a már jól ismert megelőző intézkedésekre, valamint aki teheti, éljen a védőoltás lehetőségével! – írják a nnk.gov.hu-n.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában