Koronavírus Békésben

2021.03.09. 15:29

A mobilnethez is járhat támogatás Gyulán

Az önkormányzat segítséget nyújt a digitális oktatással érintett családok részére – tájékoztatott Facebook oldalán dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere.

P. G.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

A városvezető kiemelte,

a veszélyhelyzet ideje alatt a digitális oktatással érintett családokat segítő kormányzati intézkedések között szerepel a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatás ingyenes igénybevételi lehetősége. E kedvezmény azonban mobilinternet esetén nem érvényesíthető. Gyulán is található olyan településrész, utca, ahol a vezetékes internet-szolgáltatás nem érhető el, azonban 4G hálózat révén megfelelő mobilinternet vehető igénybe.

Mindezekre figyelemmel, az önkormányzat települési támogatás keretében segítséget kíván adni azon családok részére, ahol a veszélyhelyzet kapcsán elrendelt digitális oktatással érintett gyermeket nevelnek és az életvitelszerűen lakott ingatlanban helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatás nem érhető el és segítségre szorulnak.

Kérte, hogy az érintett családok vegyék fel a kapcsolatot a polgármesteri hivatal szociálpolitikai és gazdaságfejlesztési osztályával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában