Koronavírus Békésben

2021.03.26. 11:56

A békési háziorvos szerint folyamatosan emelkedik az oltási kedv

Folytatta a koronavírus elleni oltások beadását dr. Pálmai Tamás békési háziorvos. A szakember kérdésünkre elmondta, pénteken ismétlő kínai Sinopharm-vakcinát adott be ötvenöt embernek.

P. G.

Békés, 2021. március 26. Pálmai Tamás háziorvos oltáshoz készíti elõ a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcináját békési rendelõjében 2021. március 26-án. MTI/Rosta Tibor

Forrás: Rosta Tibor/MTI

Fotó: Rosta Tibor

A háziorvos hangsúlyozta, az oltás esetében semmilyen mellékhatás nem jelentkezett az érintetteknél. A háziorvos hetven AstraZeneca oltást is beadott a napokban: húszan a második, ötvenen az első oltást kapták meg.

Jövő héten hétfőn és kedden 114 Pfizer vakcinát ad majd be első első körben a betegeinek. Emellett a békéscsabai oltóponton dr. Pálmai Tamás 192 páciensét oltották be a Sputnik-V vakcinával az elmúlt napokban.

Ötvenöten kaptak ismétlő oltást pénteken /Fotók: MTI/Rosta Tibor/

A háziorvos kérdésünkre kitért arra, hogy tapasztalatai szerint folyamatosan emelkedik az oltási kedv az emberek körében. Véleménye szerint nagy áttörést hoz az újítás, amely szerint mindenki ellenőrizheti, hogy sikeres volt-e regisztrációja. Jövő hét elejére dr. Pálmai Tamás beoltja a praxisához tartozó, már regisztrált hatvan év feletti időseket.

Természetesen a védekezés folytatódik, hiszen folyamatosan egyre többen regisztrálnak. A szakember általánosságban elmondta, az oltások esetében eddig csak kisebb mellékhatások jelentkeztek, volt, akinek kissé megduzzadt a karjuk, bepirosodott az oltás helye, esetleg hőemelkedés vagy kisebb láz jelentkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában