közfoglalkoztatás

2021.02.18. 06:57

Textil tolltartókat is varrnak Almáskamaráson

A Károlyi Bernát Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola diákjai ezúttal textil tolltartókat, terítőket, székükre párnákat kaptak a közfoglalkoztatásban működő varrodai dolgozóktól.

Cs. I.

Pintér Edit igazgató elmondta, együttműködésük példás és a kölcsönösségen alapszik. Sok hasznos dologban kapnak segítséget. Korábban a varrónők készítettek függönyöket, azt is felajánlották az iskolájuknak.

Moncz Boglárka és Juhász Jázmin a tolltartókkal /Fotó: BMH/

– Hálásak vagyunk, ezúttal is örömmel fogadtuk az ajándékba kapott ülőpárnákat és az ünnepi terítőket. Tanulóink boldogan használják majd a tolltartókat – tette hozzá az igazgató, aki arra is emlékeztetett, hogy a járvány kezdetekor minden gyermek és pedagógus maszkokat kapott.

Még korábban a szépen hímzett iskolazászlót és az ünnepi alkalmakkor használatos, keringőhöz­ szükséges gyönyörű ruhákat, valamint a nemzetiségi táncok öltözékét is a varrodai dolgozók készítették el. Akkor is lehet rájuk számítani, amikor vendég érkezik, és meglepetéssel ajándékozzák meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában