Koronavírus Békésben

2021.02.15. 14:49

Nem létezik Covid elleni csodaszer

Egyre többen kínálnak koronavírus elleni kamu csodaszereket az interneten. Hogyan lehet ezeket kiszűrni, indult-e eljárás ilyen ügyben? – kérdezte a Békés Megyei Hírlap az Operatív Törzstől.

V. E.

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Kiss Róbert alezredes hétfőn azt válaszolta, nyomozóik több olyan internetes oldalt és közösségi fórumot azonosítottak, ahol ismeretlenek koronavírus elleni csodaszereket próbáltak értékesíteni. Felajánlásukkor olyan megtévesztő információkat tettek közzé, mint a szigorú bevizsgáláson esett át az adott szer, természetes hatóanyagokat tartalmaz, vagy hatékonyan leküzdi a fertőzést és szövődményeit.

Ezen oldalakat megvizsgálták és megállapították, hogy az általuk kínált szerekről nincs ellenőrizhető adat, a megszólított szakértők nem létező személyek, a tudományos kutatásokat pedig nem támasztotta alá közölt eredmény.

Nyomozóik bűncselekmény megállapítása esetén feljelentést indítanak a felelősségrevonás céljából. Kiemelte: a koronavírust leküzdő csodaszer nem létezik. A védőoltásokhoz pedig kizárólag az állam által felügyelt úton juthatunk hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában