pályázat

2021.02.03. 07:12

Megkapta a Zöld Óvoda címet a mezőkovácsházi intézmény

Eredményesen pályázott a Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde a Zöld Óvoda címre, amit az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Mezőgazdasági Múzeum hirdetett meg.

Cs. I.

Magaságyást építettek, paradicsomot ültettek, kukoricát és levendulát (képünkön) is szüreteltek a kovácsházi ovisok /Fotó: BMH/

A pályázat hozadékaként az óvodás korosztály sajátos, korcsoportjának megfelelő élményekre és tapasztalatokra építő, környezeti nevelésben részesülhet.

– A cím elnyerésével fontosnak tekintjük az óvodai környezeti nevelés feladatainak és az európai normáknak, ezen belül a hazai jellegzetességeknek megfelelő környezettudatos magatartásminták, értékek és életviteli szokások átadását – fogalmaztak. További kiemelt feladatuknak tartják a fenntarthatóságra nevelés gyakorlati megvalósítása érdekében kifejtett magyar óvodai nevelési tevékenységek legjobb példáinak elterjesztését. A cím viselésére három évig jogosultak. A Zöld Óvoda cím további három évre szóló viseléséhez újabb, az eddigi eredményeket bemutató pályázat beadása szükséges.

Magaságyást építettek, paradicsomot ültettek, kukoricát és levendulát (képünkön) is szüreteltek a kovácsházi ovisok /Fotó: BMH/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában