pályázat

2021.02.26. 06:45

Fejlesztőjátékokat vehettek a tótkomlósi óvodába

Az ökumenikus nyitottságú egyházi óvoda fenntartója a Tótkomlósi Evangélikus Egyházközség. Az intézmény 1992 óta működik, jelenleg két csoportban 20-20 fő a gyermeklétszám, és 4 evangélikus óvodapedagógus foglalkozik a gyermekekkel.

Cs. I.

A Tótkomlósi Evangélikus Óvoda elnyerte a Magyarországi Evangélikus Egyház által kiírt, Fogd a kezem közösen mindenkiért című pályázatot. Ennek keretében lehetőségük van pedagógiai asszisztens alkalmazására, fejlesztő-oktató játékok, eszközök, könyvek megvásárlására és programok rendezésére. A pályázat 2020 szep­temberében kezdődött és 2022-ben zárul.

Célja, hogy az óvodában egyenlő esélyeket biztosítsanak a kiemelt figyelmet igénylő gyerekeknek, mind a nevelés, mind az oktatás területén. A pályázat keretein belül olyan attitűdformáló programokat szervezhetnek, amelyek segítik az óvodában folyó integ­ráló tevékenységet.

A gyermekek képességeit új játékokkal fejlesztik /Fotó: BMH/

Mint megtudtuk, a családokkal tervezett közös programokat az első félévben a Covid–19 vírus miatt nem lehetett megvalósítani, de bíznak abban, hogy a következő félévben már fogadhatják a hozzátartozókat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában