Koronavírus Békésben

2021.02.07. 12:01

A megyeszékhely önkormányzata továbbra is támogatja a vállalkozókat

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere vasárnap közösségi oldalán jelentette be, hogy a járványhelyzetben megterhelt mikro- és kisvállalkozásokat továbbra is támogatja a helyi önkormányzat, a Mikrohitel elnevezésű program keretein belül.

N. T.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

Szarvas Péter " target="_blank" rel="noopener noreferrer">a bejegyzésében kitér arra, hogy a koronavírus járvány miatt kialakult helyzet továbbra is jelentős terhet jelent Békéscsaba mikro- és kisvállalkozásainak.

Kiemelte, fontos, hogy a Békéscsabán működő vállalkozásoknak a helyi önkormányzat a lehetőségeihez mérten segítséget nyújtson. Ezért az önkormányzat 2020-ban a Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal elindította a Mikrohitel elnevezésű programot.

– Békéscsaba gazdaságának újraindítása érdekében közgyűlési hatáskörben polgármesteri döntést hoztam arról, hogy az önkormányzat az alapítvánnyal, mint lebonyolítóval együttműködve meghosszabbítja a programot

– írja a polgármester.

A városvezető hozzáfűzte, hogy a kamattámogatási alapból támogatható vállalkozásokkal szemben támasztott feltétel, hogy a vállalkozás rendelkezzen békéscsabai telephellyel és legalább két állandó foglalkoztatási jogviszonnyal bejelentett munkavállalóval végezze tevékenységét.

A támogatott hitel továbbra is a Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítványnál igényelhető december 31-ig. A támogatás futamideje a szerződéskötés időpontjától számított 24 hónap.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában