Magyar Falu Program

2021.01.14. 17:19

Vadonatúj kisbuszt vásároltak Újszalontán

Tanya- és falugondnoki busz beszerzésére kapott lehetőséget a kö­zelmúltban Újszalonta. A Magyar Falu Program keretében az önkormányzat több mint 11,2 millió forintos támogatást nyert el – ismertette Jova Tibor polgármester. A kilencszemélyes, 145 lóerős Fiat Talento meg is érkezett Békés megye legkisebb, alig száz lelket számláló településére.

L. B.

20210107 Újszalonta Kisbuszt vásárolt az újszalontai önkormányzat. Képen: Jova Tibor polgármester Fotó: Licska Balázs LB Békés Megyei Hírlap

Fotó: Licska Balázs

– A tanya- és falugondnoki a legfontosabb szolgáltatás Újszalontán, minden helybeli igénybe veheti

– hangsúlyozta a polgármester. Példaként hozta fel, hogy a kisbusszal viszik az időseket akár orvoshoz, akár kórházba, ha a gyerekek szakkörön vesznek részt, akkor azzal hozzák vissza őket a faluba, de például a gyógyszer beszerzésében is komoly segítséget jelenthet.

Jova Tibor mutatta meg hírportálunknak a kisbuszt /A szerző felvétele/

Jova Tibor polgármester kiemelte, eddig egy immár 16 éves, több százezer kilométert futott járgánnyal látták el ezt a feladatot, ezért fontos, hogy most egy vadonatúj jármű beszerzésére nyílt esély, többek között dr. Kovács József országgyűlési képviselő lobbitevékenységének is köszönhetően. A régi kisbuszt a tervek szerint értékesíti az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában