Vigadó

2021.01.21. 19:37

Megújult a csabai színház legszebb terme

Megújul a Jókai színházban található Vigadó – adta hírül a teátrum. – Mivel a színház jelenleg közönséget nem fogadhat, ezért adta magát a lehetőség: újítsuk fel a Vigadó termet, hiszen Békéscsaba talán legszebb közösségi tere bizony igényli a törődést – fogalmazott Seregi Zoltán, a színház igazgatója.

V. N.

Mint megtudtuk, a munkálatokat nehezíti, hogy a Vigadó műemléki védelem alatt áll, ezért minden munkafázist, felületcsiszolást vagy éppen ecsetvonást engedélyeztetni kell.

Szarvas Pétert, Békéscsaba város polgármesterét (a kép jobb oldalán) és Szántó Zsolt kabinetvezetőt Seregi Zoltán, a színház igazgatója kalauzolja körbe a megújuló Vigadóban /Fotó: BMH/

– A jó hír az, hogy a színház festőtára Laurinyecz Zoltán vezetésével ismeri azokat a festési technikákat, amelyek egy ilyen, szinte restaurátori szintű szaktudást igénylő felújításhoz szükségesek. Az egy hónapos munkának köszönhetően pedig a Vigadóban található több mint háromszáz négyzetméteren lerakott parketta már újraolajozottan és tömítetten várja a bálozni vágyó csabai polgárok cipősarkait. Illetve a falon található frízek javításával, festésével és a nyílászárók mázolásával is haladnak a színházunk munkatársai – ismertette az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában