Békéscsaba/Békés

2021.01.07. 19:03

Készpénzt juttattak el a tűzkárosult családnak a KÉSZ tagjai

Százezer forintot adott át a békéscsabai kötődésű Szászi családnak a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége békési szervezetének nevében Juhos Józsefné elnök, Sándor-Kerestély Ferenc titkár és Takács Judit, a KÉSZ-tagja.

P. G.

Az adományt csütörtökön adták át /Fotó: Imre György/

Fotó: Imre Gyorgy

Mint azt dr. Pálmai Tamás, a békési KÉSZ képviseletében hírportálunknak elmondta, Sándor-Kerestély Ferenc tanár úr hívta fel a figyelmet arra, hogy a négygyermekes családnak december végén leégett a szegedi háza, gyakorlatilag mindenük a lángok martalékává vált. Az édesanya a pedagógus tanítványa volt.

Az adományt csütörtökön adták át /Fotó: Imre György/

– Miután Takács Judit régi barátságban van a szintén geszti kötődésű nagymamával, ezért naprakész információval rendelkeztünk azzal, hogy sokan segítettek ruhaneműkkel, játékokkal, ennivalóval. Mi éppen ezért úgy döntöttünk, hogy anyagilag támogatjuk őket. A KÉSZ békési tagjainak döntése értelmében azonnal 100 ezer forintot ajánlottunk fel – fogalmazott dr. Pálmai Tamás. Mint kifejtette, azt is vállalták, hogy amint megoldódnak a család lakhatási gondjai, akkor otthonuk új eszközökkel, bútorokkal való felszerelésében is szerepet vállalnak majd.

Előzmény:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában