pályázat

2021.01.05. 14:42

Haladó kerékpárosbarát település lett Békés

A Haladó Kerékpárosbarát Település címet érdemelte ki a békési önkormányzat – tudtuk meg Kálmán Tibortól.

P. G.

Kálmán Tibor

Fotó: Janos Gazso

A város polgármestere elmondta, idén immáron tizenkettedik alkalommal hirdette meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Kerékpárosbarát Település és a Kerékpárosbarát Munkahely pályázatokat. A pályázat elbírálása során olyan szempontokat vettek figyelembe, mint a kerékpáros stratégiák, a kerékpáros infrastruktúra és szolgáltatások minősége, karbantartása, a szemléletformálás, a kerékpározás népszerűsítése Összesen 67 munkahely és 46 település nyújtotta be pályázatát a „Kerékpárosbarát” címre. Kálmán Tibor kiemelte, a városban komoly hagyományai vannak a kerékpáros közlekedésnek, kiterjedt kerékpárút hálózat köti össze a legtöbb városrészt.

Kálmán Tibor

- Bízom benne, hogy a jövőben még több fejlesztéssel tudjuk segíteni a nagy számú kerékpárost Békésen, és ezzel párhuzamosan a szomszédos települések mindegyike elérhető lehet kerékpárúton is – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában