Magyar Falu Program

2020.12.24. 10:00

Új eszközöket kaptak az eleki védőnők

Immár a helyére kerültek az eleki védőnői szolgálat új berendezési tárgyai és orvosi eszközei, melyek még korszerűbbé tehetik az ellátást – adta hírül Szelezsán György, Elek polgármestere. Mint írta, a napokban lezárult a Magyar Falu Program részeként nyert kétmillió forintos pályázat beszerzése.

V. N.

– Az új várótermi padok, pólyázóasztalok, gyermek-vizsgálóasztal, műszertartó és kartotékszekrények, orvosi íróasztalok mind a szolgáltatás előnyeire válnak

– osztotta meg hírportálunkkal a jó hírt Szelezsán György.

Szelezsán György és Kecskés Róbertné védőnő szemléltette az új eszközöket, melyek már napi használatban vannak /Fotó: BMH/

A polgármester azt is kiemelte, hogy az eleki védőnői szolgálat eszközállományának fejlesztésére nyert összegből, a fentieken túl, sikerült többek között csecsemőmérleget, audioszűrőt, vérnyomásmérőt gyermekmandzsettával, magasságmérőt és magzati szívhanghallgatót is beszerezni.

Szelezsán György végül hozzátette, a helyi védőnői szolgálat korszerűsítése ezzel még nem fejeződött be, más forrásból az épület felújítása és további speciális eszközök beszerzése is a terveik között szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában