Orosháza

2020.12.26. 13:02

Szomjoltók üres üvegei szaporodnak a köztereken

A tilalom ellenére a nyomok – az eldobált szeszesitalos üvegek – jelzik, vannak, akik nem akarják tudomásul venni, hogy napjainkban nem lehet közterületen alkoholt fogyasztani.

Cs. I.

December 24-től 2021. január 3-ig azon a közterületen is tilos szeszesitalt fogyasztani, ahol ezt más jogszabály nem tiltja. Orosháza belvárosában számos helyen látni annak a nyomait, hogy a zsebek és táskák mélyéről előkerülnek a mámorítóan finom nedük. A főtéri padok egyikén gazdátlanul árválkodott az orosz névre keresztelt ital (és kísérőjének) üres üvege. Pár lépéssel odébb, a szemetes kukából kandikáltak ki számolatlanul a már üres üvegek.

Hangos megmondó emberek is üldögéltek odébb, érződött s látszott rajtuk, a heves diskurzushoz szeszes tuning adja a löketet. Nem gyülekeztek, gondolom, csak vágytak társaságra, hármasban kortyoltak.

Az utcákon, tereken, az árokpartok szélén megmutatják magukat korunk divatpiáinak felhozatala. Eldobált italos üvegekből mintha most több lenne szanaszét.

Le se kellett szegeznünk a tekintetünket, egy lakatlan ház ablakpárkányán az egykoron nagyon népszerű, az otthonok szekrényeinek vitrineiben díszként sorakozó mini italok sokszínűségére most ismét rácsodálkozhatottunk. A már felhörpintett alkoholfajták üres, mini üveggyűjteménye volt ott a látnivaló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában