beruházás

2020.12.22. 13:42

Rendezik a katolikus templom környékét Békéscsabán

Együttműködik az önkormányzat és a Páduai Szent Antal plébánia, ennek köszönhetően egy több millió forintos beruházás eredményeként rendezettebbé válik a belvárosi római katolikus templom környezete.

L. B.

Fotó: Nagy Tibor 3

A tervek szerint a munkák jövő év szeptember 30-ig véget érnek.

Szarvas Péter polgármester a Facebook oldalán azt írta, a Szent István téren sétálva sokaknak feltűnhet, hogy a kerékpárosok és a gyalogosok kitapossák a füvet a templom melletti szilárd burkolat mentén, ezzel elcsúfítva a főtér összképét. Ezért kezdeményezett egyeztetést a katolikus egyházzal, és együttes erővel rendezettebbé teszik az érintett területet.

A beruházás részeként a templom északi homlokzati oldalán található jelenlegi zöld terület egy részére térkő burkolat kerül. A Széchenyi utcában, a templom melletti utasvárót ugyancsak áthelyezik a Bartoss udvar felőli zöld területre, ami szintén térkövet kap. A megmaradó zöld felületet sövény telepítésével védik meg a járókelőktől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában