az év csapata

2020.12.18. 19:58

Különdíjat kapott a csabai közlekedési munkaközösség

Nonprofit különdíjat érdemelt ki nemrég a BSZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium közlekedési munkaközössége a Legacy Kft. által meghirdetett, az év csapatát kereső pályázatán.

L. B.

20201217_Különdíjat kapott a békéscsabai Trefort iskola közlekedési munkaközössége_Lecskó Tünde és több oktató_Békéscsaba_Licska Balázs_BMH

Fotó: Licska Balázs

Lecskó Tünde, a munkaközösség vezetője elmondta, bár a pályázatot elsősorban a versenyszféra számára írták ki, úgy gondolták, a munkaközösségen belül is olyan minőségi munka folyik, olyan eredményeket tudnak felmutatni, olyan csapatszellem uralkodik, hogy érdemes megmérettetni magukat. Nekik is van küldetésük, hitvallásuk, mint bármely vállalkozásnak.

Lecskó Tünde és a munkaközösség néhány tagja mutatta meg a közelmúltban kiérdemelt különdíjat /A szerző felvétele/

A közlekedési munkaközösség az alternatív járműhajtási technikus, a gépjármű mechatronikai technikus, gépjármű mechatronikus, karosszérialakatos- és a logisztikai technikus szakmák oktatását végzi. Kilencen főállásúak – Lecskó Tünde, Balázsné Czirle Julianna, Kovács Ágota, Hankó Gábor, Kiss Péter, Komáromi Zoltán, Stéfán József, Szigeti Sándor, Unyatyinszki Csaba Mihály –, valamint vannak óraadók is, így Kiss Zoltán, Vizsnyiczai Richárd, Petró György és Szitás Béla.

Lecskó Tünde hangsúlyozta:

ahogy a világ és a technika fejlődik, nekik is úgy kell alkalmazkodniuk az újabb és újabb helyzetekhez. Ami kihívás, ám ezt nem teherként élik meg, élvezik, főleg amiatt, hogy a sikerek sem maradnak el. Szakmai tudásukat folyamatosan bővítik, hogy naprakész legyen, az információkat a piacról, a versenyszférából szerzik be.

Hozzátette: egy középiskolában nem mérhetők úgy az eredmények, mint egy cégnél, azaz bevételben és forgalomban. Itt az az eredmény, ha túljelentkezés van, az, hogy a diákok szeretik és élvezik az óráikat, no meg az, hogy versenyképesek lesznek a tanulók az iskolapadból kikerülve. Azért dolgoznak, hogy akik a Trefortban végeznek, keresett és megbecsült szakemberek legyenek. Az oktatók munkájának gyümölcsét tehát igazából a munkaerőpiac arathatja le.

– Jövőbe mutató az a szemléletmód, aminek mentén a munkaközösség dolgozik

– emelte ki Lecskó Tünde. Hozzáfűzte, a zsűri elismerő módon nyilatkozott a beadott pályázatukról, és a különdíjat egy kívülről érkező pozitív visszajelzésként értékelik, egyfajta minőségi díjnak tudható be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában