mozgalom

2020.12.09. 18:59

Kilencven évvel ezelőtt alakult meg a Rotary Club Orosházán

1930. december 9-én tartotta – országosan hatodikként – alakuló ülését a Rotary Club Orosházán.

Cs. I.

A legnagyobb magyar faluban tizenhét jeles férfi úgy határozott, hogy törekednek a környezetükben érvényre juttatni a Rotary szellemiségét a klub megalapításával. Az alakuló ülés jegyzőkönyvét eljuttatták a szervezet zürichi irodájához, ahol az új klubot bejegyezték. Ezt követően az aktív működés és a taglétszámnak a gyarapodása jellemezte éveiket. 1936-ban Gyopárosfürdő látta vendégül az országos Rotary-kongresszust. Ott Szent-Györgyi Albert tartott emlékezetes előadást. Erre emlékeztet a fürdő előtt állított szobra.

Majd több évtizedes szünetet követően – csatlakozva az országos irányzathoz – a klub 2004-ben újjáalakult. Azóta is jelentős, aktív szereplője a magyar Rotary-mozgalomnak az orosházi közösség.

E jeles évforduló tiszteletére honlapjukon régi és a jelent bemutató tablókkal emlékeznek. Megismertetik klubjukat, a most zajló, elődeikhez méltó tevékenységüket az eltelt időszakban végrehajtott projektjeiken keresztül is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában