hulladékmentesítés

2020.12.20. 09:24

Év végi akció​ indult az illegálisan lerakott szemét felszámolására

A „Tisztítsuk meg az Országot!” Projekt keretében ez év nyarán megkezdődött az illegális hulladék lerakással leginkább érintett területek megtisztítása. Ezen területek közé tartozik Békéscsaba is.

A Projektben megkezdték a vasúti és közúti létesítmények, az erdők, a nemzeti parkok valamint az önkormányzati közterületeken fellelhető illegális hulladékok összegyűjtését. A Projekt első szakaszában ún. próba helyszínek kerültek kijelölésre, majd október 1-jén Palkovics László miniszter bejelentette a Projekt országos szintű kiterjesztését. A Belügyminisztérium az önkormányzatok, az Innovációs és Technológiai Minisztérium pedig mindenki más számára pályázati konstrukciókat írt ki. A nemrégiben meghosszabbított első ütemet április végéig kell lezárni majd – olvasható a MÁV-csoport honlapján.

A MÁV-csoport és a Magyar Közút Zrt. év végéig összehangolt akcióban gondoskodik a legforgalmasabb szakaszok ellenőrzéséről és az illegálisan lerakott hulladék felszámolásáról /Fotók: mavcsoport.hu/

A program év végi akciójában a MÁV munkatársai a vasúti sínek mentén, az állomások közelében végzik a terület megtisztítását, országos szinten. A hulladékmentesítés egész héten zajlik Monor és Kőbánya-Kispest állomások közelében, Budapest-Déli pályaudvar környékén, valamint Szolnok és Tatabánya állomás közelében. Az akció kiterjed Szerencs és Füzesabony állomások és Miskolc-Tiszai pályaudvar környékére, valamint a 90. számú vasútvonal Miskolc-Tiszai – Hidasnémeti közötti szakaszára.

A MÁV munkatársai Debrecen, Nyíregyháza, Szeged, Békéscsaba és Kiskunfélegyháza állomások közelében is gyűjtik az illegálisan elhelyezett hulladékot. Megtisztul Pécs, Kaposvár, Dombóvár, Nagykanizsa, Zalaegerszeg, Celldömölk és Veszprém vasútállomások környéke is – olvasható a honlapon.

Dr. Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: országosan mintegy 550 helyszínen mért fel a vasúttársaság illegálisan elhagyott hulladékot. Ezeknek több mint fele a vasúti pálya mentén található. A jelenlegi felmérések alapján vasúti területeken 11000 m3 illegálisan elhagyott hulladék található, mintegy 36000 m2 területen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában