beruházás

2020.12.02. 15:58

Békéscsabai közvilágítás: megvan a megoldás, de várnunk kell

Az utóbbi időben a közösségi média több felületén is megjelentek fényképes bejegyzések, melyek arról árulkodtak, hogy Békéscsabán a közvilágítás későn kapcsolódik fel, előfordul, hogy már sötétedés után. A probléma a polgármester figyelmét sem kerülte el. Szarvas Péter megtette a szükséges lépéseket.

N. T.

Forrás: Szarvas Péter Facebook-oldala

–Sokan jelezték felém az elmúlt időszakban és magam is tapasztaltam, hogy az utcai közvilágítás későn, sokszor 15-20 perccel sötétedés után kapcsolódik fel. Már korábban megkértem kollégáimat, hogy találjanak megoldást eme probléma megnyugtató rendezésére. Az előkészületek után, tegnap aláírtam a döntést, amelyben megrendeljük a közvilágítás alkonykapcsolós vezérlésének kialakítását – " target="_blank">írja szerdai bejegyzésében Szarvas Péter polgármester.

A közvilágítási berendezések be- és kikapcsolása egy úgynevezett közvilágítási naptárban előre meghatározott időpontokban történik 19 környékbeli településen egyszerre.

Az alkonykapcsolós vezérlés működése viszont egy adott fényerősséghez lesz kötve: ha a természetes világosság annál sötétebb, akkor bekapcsolja, ha világosabb, akkor kikapcsolja a közvilágítást.

Szarvas Péter elárulta, hogy ehhez az NKM Áramhálózati Kft. két villanytelepén és 255 békéscsabai trafóállomáson kell beavatkozást elvégezni.

Miután műszakilag is jelentős beruházásról van szó, ezért ennek kiépítését az NKM Áramhálózati Kft. 2021. közepére tudta vállalni.

Ez a műszaki megoldás meg fogja oldani a problémát és akkor fog bekapcsolni a közvilágítás, amikor arra tényleg szükség van.

A polgármester a probléma megoldásáig a lakosság türelmét kéri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában