galériával

2020.12.22. 11:19

A kéklámpások munkáját elismeri Orosháza

Sokéves hagyomány Orosházán, hogy a kéklámpások napján a város elismeri azoknak a mentősöknek, készenléti rendőröknek, tűzoltóknak, rendőröknek a munkáját, akik a mindennapokban lelkiismeretesen a lakosságért dolgoznak. Idén ez nap elmaradt. A díjátadó nem.

Cs. I.

Kedden Dávid Zoltán orosházi polgármester a készenléti rendőrség törzsőrmesterének, Papp Gergőnek, a rendőrség munkatársának, Szaitz Róbert törzszászlósnak, Kovács László mentőápolónak, Vastag Ferenc tűzoltó főtörzsőrmesternek adta át a jutalmat.

A kéklámpásokat idén is díjazták Orosházán /Fotó: Csete Ilona/

A kéklámpások napját nagy sikerrel szervezi meg 2013 óta az Őrizd a Lángot Alapítvány. Olyankor a készenléti rendőrség, a tűzoltók, a rendőrök és a mentők közösen mutatják be munkájukat. Számos, izgalmas, az életben is átélt szituációs gyakorlattal is betekintést adnak mindennapjaikba. 2020-ban ez a program a járványhelyzet miatt elmaradt – emlékeztetett a város polgármestere a városházán rendezett ünnepi alkalmon, ahol átadta a feletteseik által javasolt, idei legjobbaknak a díszoklevelet.

Ha nagy baj van, akkor hozzájuk fordulunk – ez a közös nevező a három szervben. És a segítő szándék, a tenni akarás.

– A kéklámpások komoly megelőző tevékenységet folytatnak. Ez épp olyan fontos, mint amikor segíteni indulnak. Hálásak vagyunk áldozatos munkájukért. Ők a mi hétköznapi hőseink. Felkészültségüket tisztelet és elismerés övezi – méltatta a városvezető a díjazottakat, majd gratulált a díjazottaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában