Koronavírus Békésben

2020.11.25. 11:46

Több Békés megyei iskolában is átálltak a digitális tanrendre

Békés megye több településén az iskolákban is megjelent a vírus. Az oktatási intézmények közösségi oldalukon teszik közzé, milyen intézkedésekkel igyekeznek a járvány terjedését megakadályozni, azt megelőzni.

Cs. I.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Orosházán a Vörösmarty Mihály általános iskola arról tájékoztatta az érintetteket, hogy a Vörösmarty székhelyintézményben a vizsgálatok szerint vannak a COVID-gyorsteszt alapján koronavírus-pozitív személyek (pedagógusok és technikai dolgozó).

A fertőzés terjedésének a megakadályozása érdekében szerdától az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Vörösmarty Székhelyintézményének teljes felső tagozatán (5-8. osztályok) valamint az 1. a és 2. b osztályokban a digitális munkarend szerinti oktatás történik várhatóan december 3-ig. Az 1. a és 2. b osztályok tanulói járványügyi megfigyelés alá kerülnek. Az érintett tanulók nem mehetnek iskolába.

Csanádapácán is megjelent a Covid-19. Erről Oláh Kálmán polgármester számolt be.

Községükben 40 ember szervezetében mutatták ki a vírus jelenlétét.

– Szociális intézményünkben, lakók és ápolók, oktatási intézményben, de a lakosság körében is vannak fertőzöttek. Vannak tünetmentesek, vannak betegek. Arra kérem a tisztelt lakosokat hogy tartsák be az érvényben lévő védelmi intézkedéseket – fogalmazott közleményében.

Csanádapácán a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola a teszteredményeik ismeretében azt közölte,

öt pedagógus és két technikai dolgozó lett pozitív.

Az 1. a, a 3. a és a 3. b. esetében a járási tisztifőorvos a tanítókkal közvetlen kontaktkapcsolat miatt december 2-ig karantént rendelt el. Ezek az osztályok átálltak digitális munkarendre – olvasható közösségi oldalukon.

Pusztaföldváron a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatója, Hajdúné Kovács Klára a hétfői koronavírus-szűrés eredményeiről adott hírt: 3 pedagógus, 2 óvónő és 1 dajka eredménye pozitív. Az óvodát bezárták. Az iskolában az 1. osztály esetében a kontaktkapcsolat miatt karantént rendelt el a tisztifőorvos péntekig. Most digitális tanrendben dolgoznak, hétfőtől megkezdhetik a tantermi oktatást. A 4. osztálynál is karantént rendelt el a tisztifőorvos december 4-éig. Átálltak digitális tanrendre. A 2., 3., 5., 6., 7., 8., osztályok zavartalanul tanulnak az iskolában.

Nagybánhegyesen a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola diákjai is digitális munkarendben tanulnak ezekben a napokban péntekig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában