Koronavírus Békésben

2020.11.19. 16:30

Koncertekkel, gyermek előadásokkal készül a gyulai művelődési ház

Élő online koncertek, gyermek előadások és még egy kis fotótárlat is lesz a gyulai Vigadónál. A gyulai művelődési ház továbbra is tartja a kapcsolatot a közönséggel.

P. G.

November 11-e óta nem fogadhatja vendégeit és közösségeit az Erkel Ferenc Művelődési Központ.

Az intézmény munkatársai természetesen nem fejezték be a munkát, az intézményhez kötődő előadókkal olyan online sorozatot állítottak össze, amely folyamatos kulturális élményeket biztosít a virtuális térben, egyúttal helyi kedvenceikkel is összeköti a gyulaiakat.

– Bár a művelődési központ zárva tart a látogatói előtt, a munka nem áll meg; összefogással folyamatosan kínálunk előadásokat – tájékoztatott az intézmény vezetője. Katona Katalin hozzátette: ebben a nehéz időszakban is számíthatnak egymásra és a művelődési központban dolgozó közösségekkel és művészekkel közös programokkal készülnek.

Heti rendszerességgel szerdánként online előadásokat, koncerteket terveznek, Stream szerda címmel. Több kamerával és hangtechnikus segítségével közvetítik élőben a 18 órakor kezdődő produkciókat. A streamek linkjei az intézmény Facebook oldaláról lesznek elérhetők. Az események felvételei másnap felkerülnek az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. YouTube csatornájára, így azokat később bárki vissza tudja nézni. A gyermekprogramok felvételeinek linkjeire az intézmény minden alkalommal külön felhívja majd az óvodák figyelmét.

Katona Katalin intézményvezető

A jövő héten szerdán induló sorozatban olyan jól ismert, helyi előadók szerepelnek majd, mint a Pernahajder Campbell, a Royal Dixieland Band, Téglás Ferenc és Zenakara, Patyi Zoltán, gyermek előadásával Pepe Manó, a Hanta Banda Zenekar, Hevesi Imi bácsi, a Bizseri Bábcsoport, illetve megtekinthető lesz élőben a Calliope színjátszókör előadása is.

Az élő események mellett előre rögzített produkciókkal is jelentkezik a gyulai művelődési ház az interneten, ebben is az intézmény „holdudvarába” tartozó művészek lesznek a segítségükre. Heti 2-3 alkalommal mondják el kedvenc verseiket, saját gondolataikkal felvezetve, miért az előadott poémára esett a választásuk.

Az online megjelenések mellett azokra is gondolt az Erkel Ferenc Művelődési Központ, akik a vizuális művészetek iránt érdeklődnek. Két ismert helyi fotós, Bánfi Barna és Bagyinszki Zoltán vallott szerelmet fényképeivel a városnak. Gyuláról készült galériájukat a Vigadó üveg körfolyósán helyezték el, így aki a Göndöcs-kertben teszi napi egészségügyi sétáját, megtekintheti a kiállítást a művelődési központ kötelező zárva tartása alatt.

Katona Katalin kiemelte, hogy a fent felsorolt elemekkel mindössze elindítják a következő heteket, terveik között azonban újabb ötletek megvalósítása is szerepel.

– A köztünk élő, velünk dolgozó előadók, alkotók olyan minőséget képviselnek, amellyel bátran ajánlhatom produkcióikat azoknak is, akik eddig nem ismerték őket – mondja az igazgatónő, hozzátéve: az általunk közvetített koncertek, előadások tartalmas kikapcsolódást, élménydús kulturális eseményeket nyújtanak mindenkinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában