faültetés

2020.11.07. 10:08

A Hajrá Békéscsaba Egyesület tagjai akcióztak az Erzsébet lakóparkban

Ásót és lapátot ragadtak szombaton Jaminában, az Erzsébet lakóparkban a Hajrá Békéscsaba Egyesület tagjai, és összesen tíz facsemetét ültettek el: öt mezei juhart és öt kislevelű hársot.

L.B.

Fotó: A szerző felvétele

Az akcióban részt vett Nagy Ferenc alpolgármester, valamint az egyesület több önkormányzati képviselője is.

– A város hatalmas értéke, hogy jelentős zöld területtel rendelkezik, több mint 60 ezer fa található a közterületeken – mondta Kovács Pál, az egyesület titkára. Hozzátette: tavasszal indítványozta az egyesület vezetésének Szarvas Péter polgármester, hogy valamilyen formában járuljanak hozzá Békéscsaba még zöldebbé tételéhez, amit az elnökség elfogadott, jóváhagyott.

Nagy Ferenc /A szerző felvétele/

Az önkormányzat az Erzsébet lakóparknál lévő füves területet jelölte ki számukra. Kovács Pál elmondta, értesítették az akcióról a környékben élőket is, és örömmel fogadták, hogy amikor szombaton megérkeztek a helyszínre, akkor már néhány előre kiásott gödör várta őket és a facsemetéket. Az egyesület titkára jelezte, a jövőben szintén terveznek hasonló akciókat városszerte.

Fotók: Kovács Pál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában