Galériával

2020.10.16. 19:34

A magyar festészet napját ünnepelték Békéscsabán

A Magyar Festészet Napja alkalmából nyílt kiállítás péntek délután a Csabagyöngye Kulturális Központban.

V. N.

Fotó: Imre Gyorgy

Az eseményen Varga Tamás alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, majd Gyarmati Gabriella művészettörténész nyitotta meg a Békéstáji Művészeti Társaság tárlatát, aki elárulta, 2002 óta, Szent Lukács napján ünnepeljük a magyar festészetet. – Ez az élő festészet ünnepe, melynek kiáltványa egy Babits Mihálytól származó idézettel kezdődik: „képeket akarok látni a falakon, hogy újra kinyissák nekem a világot” – emlékeztetett a művészettörténész.

Gnandt János, a társaság elnöke elárulta, több éves hagyomány már náluk, hogy a festőtagozat tagjai bemutatkoznak a nagyközönség előtt ezen a napon. – Ezúttal húsz alkotó hozta el a rá jellemző, hozzá közelálló témákat felvonultató munkáit. Mindenki a rá jellemző stílusban, az általa fontosnak vélt témakörben készített festményét mutatja be a kiállításon – ismertette a társaság elnöke. A stílusában és témájában is rendkívül sokszínű tárlatot egy hónapon keresztül láthatják majd az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában