képviselő-testületi ülés

2020.10.01. 14:22

Tíz napirendi pontról tájékoztattak Szarvason

A szeptember 24. képviselő-testületi ülésről tartott sajtótájékoztatót kedden Babák Mihály polgármester és dr. Melis János címzetes főjegyző, melyen a tanácskozáson meghozott döntésekről és egyéb aktualitásokról tájékoztattak.

V. E.

Dr. Melis János elmondta, képviselő-testületi ülésükön 10 napirendi pontot tárgyalt testületük, melynek keretében összesen 19 határozatot hoztak. Ezek közül az első a Vasút utca 4 szám alatti ingatlan megvásárlása volt, amelynek árajánlatáról döntöttek. A második a Lenkei utca 14 szám alatti telek értékesítése a rajta lévő ingatlan tulajdonosa számára, melyet 420 ezer forint értékben megszavaztak. Erről Babák Mihály elmondta, az ilyen típusú egyesítések amellett, hogy törvény által meghatározottak, a város érdekeit is szolgálják.

A címzetes főjegyző folytatta, harmadik napirendjük az Arborétum utca 1 szám alatti ingatlan megvétele volt, melyet szintén megszavaztak. Negyedikként az autóbusz állomás önkormányzati tulajdonú részére való bérleti szerződés megkötése volt, amiben öt év után sikerült megállapodniuk a közlekedési társasággal. Az ötödik a Szarvasi FC kiegészítő támogatása, amiben 2 297 638 forintot szavaztak pályahasználatra sportcélú keretükből. A következő a Martinovics utca 7 alatti önkormányzati telken lévő magántulajdonú, romos állapotú ingatlan bontása, ami a záportározó felett helyezkedik el.

Ezt úgy vállalják, ha 50-50 százalékban meg tudnak osztozni a költségeiben a tulajdonossal. Hetedikként egy önkormányzati gépjármű értékesítése mellett döntöttek, a nyolcadik határozat a Zebra Klub bérleti díjának ideiglenes elengedéséről szólt, a kilencedik a Békésszentandrással összekötő kerékpárút, melynek építése egyelőre halasztódik, a tizedik pedig egy Bolza sétányon található lakással kapcsolatos egyeztetés volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában