sebességkorlátozás

2020.10.17. 13:30

Táblákat helyeznek ki két városrészben Gyulán

Harminc kilométer/órás sebességkorlátozást vezetnek be Gyulán, az Uhrin János utcában, illezve az Október 6. tér Rákóczi Ferenc utca és Cinka Panna utca közötti szakaszán – döntött legutóbbi ülésén a fürdővárosi képviselő-testület.

P. G.

Az Október 6. térnél is 30-as tábla figyelmeztet /Fotó: B. Á./

Fotó: BENCSIK ADAM

Az előterjesztés tárgyalása során dr. Görgényi Ernő polgármester elmondta, mindkét helyen a lakosság kezdeményezte a változtatást a balesetek megelőzése érdekében.

Mint az említett előterjesztésből megtudtuk, a Hunyadi utca vége és a Kisökörjárás közötti Uhrin János utca jelenleg zúzottkővel feltöltött, útalapos, kétirányú forgalmat lebonyolító utca. Az elmúlt időszakban a lakosság jelzése alapján gondot okozott, hogy az utcában közlekedő egyes autóvezetők nagyobb sebességgel közlekedtek, amivel veszélyeztették az utcában lakók, illetve az úton kerékpárral és gépjárművel közlekedők biztonságát. Ezért született meg a javaslat a 30 kilométer/órás sebességkorlátozás bevezetéséről, amihez két tábla kihelyezése szükséges.

Az Október 6. térnél is 30-as tábla figyelmeztet /Fotó: B. Á./

Az Október 6. tér a gyulai piac mögötti utca, az egyik oldalon lakóházakkal, a másik oldalon a piac üzleteinek rakodóterével határolt. Piaci napokon a rakodóterületen folyamatos a gépjárművek mozgása, és az utcában is jelentősebb forgalom alakul ki. A biztonságos közlekedés érdekében 30-as sebességkorlátozás bevezetése javasolt ezen a területen is. Ezen a városrészen négy sebességkorlátozó tábla kihelyezése szükséges.

Az előterjesztésben kiemelték, hogy a változtatás mindkét utca esetében akkor hozhat eredményt, ha ott rendszeres sebesség-ellenőrzés történik. A testület elfogadta a sebességkorlátozásról szóló határozati javaslatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában