bajnokság

2020.10.28. 13:54

Kiváló eredményt ért el a szeghalmi táncsportegyesület

Nemrégiben rendezték meg a Magyar Táncsport Szakszövetség által a sportág magyar bajnokságait Szombathelyen. A kétnapos verseny során latin és standard táncokban több korosztályban, összesen húsz kategóriában hirdettek győzteseket. A Sárréti Táncsport Egyesület csapata bajnoki címet érdemelt ki.

Busi Ottó

Ugyan az idei magyar bajnokságokat eredetileg márciusban a fővárosban szerették volna megrendezni, de a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások miatt erre nem volt mód, ezért került át a bajnokság a Savaria Nemzetközi Táncversenyek helyszínére, Szombathelyre. A vasi megyeszékhelyen végül október első hétvégéjén került sor a formációs táncok magyar bajnokságára,

ahol a kétnapos verseny során több fordulóban harminckilenc egyesület több száz versenyzője lépett táncparkettre.

A Sárréti Táncsport Egyesület tagjai Szombathelyen, középen Kenyeres Csaba, kezében az első helyezettnek járó kupával /Fotó: BMH/

A megmérettetésen a békési táncosok is jól szerepeltek:

a Sárréti Táncsport Egyesület felnőttversenyző-csapata standard mix kategóriában magyar bajnoki címet szerzett.

Kenyeres Csaba táncpedagógus, a táncosok képviselője elmondta, csodálatos eredmény ez számukra, mely nagy lendületet ad a további munkákhoz.

– Nyolc csoport három kategóriában versenyzett: latin mix, standard mix és lányformáció. A csapatok az ország több pontjáról érkeztek, Szeghalom mellett Zalaegerszeg, Szombathely, Kaposvár is megmérette magát. A bajnokságon a formációs versenyek után több korosztályban is rendeztek egyéni versenyszámokat latin és standardkategóriában, ahová szintén az ország minden részéről érkeztek párosok – tette hozzá.

Mint elmondta, a felkészülés a versenyre folyamatos volt. A járványügyi helyzet miatt azonban a tavaszi próbák sajnos elmaradtak, de amint lehetett, azonnal belevágtak a felkészülésbe. A nyáron tánctábort tartottak, utána pedig minden héten rendszeresen készültek.

A kiváló eredmény tovább inspirálja a csapatot, és mint a táncos, koreográfus megjegyezte, legfőképp az új formációjuk elkészítéséhez ad erőt a bajnoki cím, melyre már javában gyakorolnak.

Idén jubilált az egyesület

A bajnoki címet kiérdemlő táncosok egyesülete idén februárban ünnepelte megalakulásának negyvenöt éves jubileumát, egy nagyszabású táncgálával. A táncosok célja Szeghalmon és a környező településeken lakó tánckedvelők összefogása, a tánc elterjesztése, az ifjúság kulturált életmódra nevelése, a táncsportmozgalom támogatása és versenyeztetése.

A Sárréti Táncsport Egyesület Formációs Együttese több ­világbajnokságon, Európa-­bajnokságon, valamint Európa-­kupán is képviselte már az országot és a várost. A nívódíjas, Kiváló Együttesi címmel és számtalan szakmai díjjal rendelkező egyesület 2006-ban a helyi önkormányzat javaslatára a Békés Megyéért kitüntető címet is megkapta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában