Erzsébethelyi Általános Iskola

2020.10.19. 17:57

Kerékpárosbarát címet adtak át Békéscsabán

Kerékpárosbarát iskola címet nyert el az Erzsébethelyi Általános Iskola Rózsa utcai tagintézménye. Az elismerést jelző táblát és a díjjal járó ajándékokat – KRESZ-társasjátékokat, fényvisszaverő szalagokat és kulacsokat – hétfőn adta át Békéscsabán, a helyszínen Szarvas Péter polgármester és Nagy Ferenc alpolgármester Petri Hajnalka igazgatónak.

L. B.

20201019 Békéscsaba Kerékpáros barát iskola lett az Erzsébethelyi Általános Iskola a képen Szarvas Péter polgármester, Kucseráné Szabó Mária igazgató, Nagy Ferenc alpolgármester, Fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: BENCSIK ADAM

Szarvas Péter elmondta, a szeptemberi autómentes nap kapcsán kiírtak egy pályázatot az általános iskolák számára, hogy ösztönözzék arra a tanulókat, ha a szülők is engedik, biciklivel érkezzenek a suliba. Több intézmény nevezett, a legsikeresebb pedig a Rózsa utcai iskola lett.

Szarvas Péter polgármester (balra) és Nagy Ferenc alpolgármester adta át Petri Hajnalkának a Kerékpárosbarát iskola címmel járó táblát és ajándékokat /Fotó: Bencsik Ádám/

Petri Hajnalka elmondta, a Rózsa utcába nagyjából 260 gyermek jár, és ha az időjárás kegyes,

akkor a tanulók 80 százaléka biciklivel megy suliba.

Az autómentes napon is ilyen arányban érkeztek a diákok kerékpárral az iskolába.

A városvezető arról is szólt: a városban három KRESZ-pálya található – Jaminában, a Penza-lakótelepen, valamint a Lencsésin a Manóvároviban –, ezek mind azt segítik, hogy a gyerekek játékos formában elsajátíthassák a közlekedéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában